Moni haaveilee verkkokauppiaan urasta ja siitä, että voi tehdä töitä rakastamallaan alalla olemalla itse omana pomona. Minulla on hyviä ja huonoja uutisia. Hyvät uutiset ovat, että verkkokauppa on helposti ja suhteellisen edullisesti toteutettu, tarvitsee vain hankkia tai tehdä tuotteet myyntiin ja hankkia verkkokauppasovellus. Huonot uutiset ovat, että valitettavasti ei ihan riitä, että avaa verkkokaupan ja odottelee, että tilauksia alkaa tippumaan sähköpostiin. Asialle voi kuitenkin tehdä paljon ja useampaa verkkokauppaa hoitaneena tiedän, että töitä menestymisen eteen tulee tehdä aivan yhtä lailla kuin muidenkin yritysten kanssa. Jos intoa ja halukkuutta riittää, on verkkokauppa mitä mainioin keino saada voita ja vähän enemmänkin leivän päälle. Verkkokauppa on erinomainen jalusta, jolta voi ponnistaa suurempaan liiketoimintaan ilman, että heti alkuun tarvitsee investoida kovin suuria summia. Verkkokaupan avulla voidaan saada nimeä tunnetuksi ja sen avulla avata kivijalkamyymälöitä tai saada tuotteita suurempaan levikkiin jälleenmyyjille.

Mistä sitten lähteä liikkeelle? Sanoisin, että on kaksi tapaa lähteä liikkeelle, riippuen siitä mitä ”korissasi” on olemassa jo valmiiksi. Jos sinulla on valmiiksi joku harrastus, työ tai kiinnostus, joka on suurin innostus elämääsi, on tietenkin luonnollista valita verkkokaupan teema ja tuotteet sen mukaan. Esimerkiksi oma ensimmäinen verkkokauppani oli koirien turkinhoitotuotteisiin keskittyvä kauppa, joka syntyi täydentämään trimmaussalonkini tarjontaa. Myin suurinpiirtein samoja tuotteita verkkokaupassa kuin salongissakin. Ala oli minulle jo valmiiksi lähellä sydäntä, olenhan lähes koko ikäni hoitanut koirien turkkeja, nautin siitä kovasti ja olen kiinnostunut etsimään aina uusia ja parempia tuotteita.
Toinen tapa on, jos sinulla on jo paljon seuraajia, olivatpa ne sitten sosiaalisessa mediassa, sähköpostilistalla tai tuttavia oikeassa elämässä. Analysoi tuota joukkoa ja mieti, mikä heitä yhdistää. Voit myös ihan suoraan kysyä että mitä heiltä puuttuu tai mihin ongelmaan he haluavat ratkaisun.

Kun olet määrittänyt tuotteet, on hyvä tehdä jonkunlainen liiketoimintasuunnitelma ja kannattavuuslaskelma. Liiketoimintasuunnitelmassa tulee miettiä mm. asiakkaiden profiilia, rahoitusta, markkinointia, tuotteiden varastointia ja jakelua, yms.
Kannattavuuslaskelmassa arvioidaan kuinka paljon erilaisia kuluja tulee maksettavaksi ja kuinka paljon myyntiä on mahdollista saada aikaan sekä millä hinnalla. Jääkö myynneistä kulujen jälkeen mitään jäljelle?
On myös hyvä tehdä SWOT-analyysi, eli selvittää vahvuudet, heikkoudet, mahdollisuudet sekä uhat.
Vaikka nämä saattaisivat tuntua turhalta, ne antavat sinulle paljon selkeyttä siihen, mistä aloittaa, miten saada tuotteita kaupaksi ja miten hommaa kannattaa hoitaa pitkällä tähtäimellä.
Jos tarvitset ulkopuolista rahoitusta esim. varaston hankintaan ja verkkokaupan luomiseen, täytyy sinun usein näyttää rahoittajalle liiketoimintasuunnitelmaa ja kannattavuuslaskelmia.

Taustatyön tehtyäsi voit alkaa miettiä itse verkkokaupan perustamista. Jos tiedät jo, mistä hankit tuotteet, on hyvä alkaa tässä vaiheessa luoda suhteita tavarantoimittajiin. Muutoin sinun tulee etsiä tavarantoimittajia. Tänä päivänä useimmat löytyvät jo verkosta, mutta suosittelen kovasti etsimään ja olemaan heihin yhteydessä myös netin ulkopuolella. Muista että kauppa on aina kauppaa ja toimittajat antavat usein paremmat hinnat ja/tai ehdot heille, jotka tuntevat ja joista pitävät.

Verkkokauppasovellusta kannattaa miettiä tarkoin. Tarjolla on useita edulliselta kuullostavia valmisratkaisuja, jotka saattavat tuntua helpolta ja hyvältä ratkaisulta. Monissa niissä on kuitenkin rajalliset mahdollisuudet muokata kauppaa sitä mukaa kun se kasvaa ja kehittyy. Riskinä on myös että tällainen ulkopuolisen tahon ylläpitämä järjestelmä muuttuu tai lopettaa toimintansa. Myös hinnoittelu voi muuttua milloin tahansa ilman, että voit itse siihen vaikuttaa.

Varmempaa onkin perustaa ihan oma verkkokauppa ja vuokrata sitä varten webhotelli. Webhotelliin voidaan asentaa verkkokauppasovellus. Valittavana on monia erilaisia verkkokauppasovelluksia, joista usean saa aivan ilmaiseksi. Näihin sovelluksiin saa asennettua vielä erilaisia lisäosia, joilla verkkokauppa pystytään muokkaamaan juuri sellaiseksi kuin on tarvetta. Lisäksi verkkokaupan kasvaessa ja kehittyessä sitä pystytään muuttamaan lähes rajattomasti. Erityisesti jos haluat itse valita, suunnitella ja asentaa verkkokaupan, suosittelen miettimään seuraavia asioita verkkokauppasovelluksen valinnassa:

  • Kuinka usein sovellusta on päivitetty? Jos viimeisimmästä päivityksestä on vuosia tai vanhempien päivitysten välissä on hyvin pitkiä aikoja, saattaa olla että tekniikka on vanhaa. Mikäli asennat tällaisen sovelluksen, voi se olla turvallisuusriski. Voi myös olla, että tulevaisuudessa sovellusta ei päivitetä nykyisenkään vertaa tai jopa ollenkaan.
  • Minkälaisia lisäosia sovellukseen on saatavilla? Erityisesti maksutapa- ja lähetyslisäosia? Onko saatavana sellaisia, jotka toimivat erityisesti suomalaisessa verkkokaupassa?
  • Minkälaisia arvosteluja sovellus on saanut? Tunnetko ketään, joka on käyttänyt sovellusta? Minkälaisia käyttäjäkokemuksia google / muut hakukoneet löytävät?
  • Saako ulkoasun muutettua helposti haluamanlaiseksi? Löytyykö valmiita muokattavia ulkoasuteemoja?

Löydettyäsi itsellesi sopivan sovelluksen, voit asentaa tai asennuttaa sen webhotelliisi. Ulkoasun ja maksu- sekä toimitusasetusten muokkauksen jälkeen alkaa lisäämään tuotteita ja muuta sisältöä. Muistathan lisätä toimitus- ja sopimus/palveluehdot ja yrityksen esittelyn.

Itselläni on kokemusta mm. Prestashop, Woocommerce, Zen Cart ja Magento sovelluksien asennuksista, ulkonäön suunnittelusta sekä verkkokaupan hoidosta. Tältä pohjalta pystynkin tarjoamaan apuani verkkokaupan suunnitteluun, perustamiseen, asentamiseen, ylläpitoon sekä markkinointiin!

Desainaajan ns. listahintaan 970 € + alv 24 % ns. avaimet käteen Verkkokauppaan sisältyy verkkokaupan ulkonäön suunnitteluun, verkkokauppasovelluksen ja tarvittavien lisäosien asennus (ei sisällä maksullisia lisäosia), maksu- ja toimitusehtojen määritys, max 10 tuotteen lisäys, max 10 sivun lisäys ja sisällön asentaminen. Perehdyttäminen verkkokauppasovelluksen käyttöön kuuluu ilman muuta mukaan.
Pakettia voi luonnollisesti muokata omaan tarpeisiin sopivaksi, jolloin hinta lasketaan sen mukaan. Esim. jos haluaa syöttää tuotteet ja infosivut itse tai käyttää valmista ulkoasuteemaa, hinta laskee sen mukaan. Eli pyydä tarjousta niin tehdään juuri sinulle sopiva paketti!

 

Avaimet käteen Verkkokauppa!

970 € + alv 24 %

Desainaaja suunnittelee verkkokauppasi ulkoasun, asentaa verkkokauppasovelluksen ja lisäosat (maksulliset lisäosat eivät sisälly pakettiin), määrittelee maksu- ja toimitusasetukset, syöttää max 10 tuotetta ja luo sekä asentaa sisällön max 10 sivulle.
Perehdytys verkkokauppasovelluksen käyttöön kuuluu myös hintaan!

Voit myös pyytää tarjousta juuri omaan tarpeeseesi sopivasta verkkokaupasta!

Verkkokaupan päivitystyöt 42 € / h, jatkuvaan sopimukseen alennus!

Blogi

Olisipa ihanaa olla verkkokauppias

Moni haaveilee verkkokauppiaan urasta ja siitä, että voi tehdä töitä rakastamallaan alalla olemalla itse omana pomona. Minulla on hyviä ja huonoja uutisia. Hyvät uutiset ovat, että verkkokauppa on helposti ja suhteellisen edullisesti toteutettu, tarvitsee vain hankkia...

Miten saan rahaa bloggaamalla?

Moni haaveilee passiivisesta tulosta kirjoittamalla pari artikkelia silloin tällöin blogiin. Olisihan se todella huikeaa, jos sillä tavalla voisi helposti ja yksinkertaisesti saada rahaa. Kukapa meistä tekisi enää niin sanottuja normaaleja töitä, jos kotoa käsin voisi...

Minkälaisia kuvia ja muuta materiaaleja voin ladata netistä ja julkaista omilla kotisivuillani?

Kun internetistä tuli -90 ja 2000-lukujen taitteessa yhä suositumpi, koettiin ikävä ilmiö, kun yhtäkkiä kaikki digitaalinen informaatio tuli kaikkien saataville ja tilannetta käytettiin hyväksi varastamalla ja jakelemalla laittomasti toisten ihmisten omaisuutta tai...

Lähetä tarjouspyyntö tai ota muuten yhteyttä!

15 + 5 =

Yhteystiedot

Desainaaja
Pia Forsman
Puh: 0505274242
Sähköposti: pia.forsman@desainaaja.fi