Moni haaveilee passiivisesta tulosta kirjoittamalla pari artikkelia silloin tällöin blogiin. Olisihan se todella huikeaa, jos sillä tavalla voisi helposti ja yksinkertaisesti saada rahaa. Kukapa meistä tekisi enää niin sanottuja normaaleja töitä, jos kotoa käsin voisi uhrata pari tuntia viikossa artikkelien kirjoitukseen ja blogin ylläpitoon, silti saaden saman palkan kuin he, jotka puurtavat täyttä työviikkoa palkatuissa töissä.

 

Bloggaamisen avulla voi saada elantonsa, mutta asia ei ole niin yksinkertainen kuin moni ehkä olettaa. Blogi on vain kanava, joka houkuttelee vierailijoita sivustolle. Tämä ei vielä sinänsä tuo rahaa, siihen tarvitaan erilliset keinot.
Blogi voi tuottaa monella eri tavalla. Yleisimmät keinot ovat toisten yritysten tuotteiden promotoiminen, omien tuotteiden tai palveluiden myynti, erilaisten mainosten julkaiseminen sekä affiliate markkinointi. Blogin avulla voidaan myös kerätä sähköpostilistaa, jonka avulla taas voidaan sekä markkinoida tuotteita ja palveluita että saada ihmiset palaamaan lukemaan blogia.

 

Mikä tahansa tuottava malli blogilla onkaan käytössä, kolikot eivät kilahda kirstuun ilman lukijoita. Riippuu hyvin paljon blogin alasta sekä siitä, kuinka tarkkaan ala on rajattu, että kuinka paljon lukijoita tarvitaan, että raha alkaa liikkumaan. Mitä kapea-alaisempi blogi, sitä varmemmin vierailijat ovat kiinnostuneita juuri siitä sisällöstä. Toisinpäin ajalteltuna, mitä yleisluontoisempi blogi on, sitä enemmän  kävijöitä se tarvitsee, jotta artikkelit löytävät juuri ne ihmiset, joita kiinnostaa aihe.
Usein verrataan kivijalkamyymälöihin, supermarkettiin poikkeaa helpommin useampi asiakas, kun taas erikoisliike houkuttelee juuri sen alan intoilijoita. Jos olen ostamassa esim. koiranruokaa, tiedän, että supermarketistakin saa ja vieläpä todella helposti ja halvalla, mutta tiedän, että erikoisliikkeestä saan paljon korkealaatuisempaa ruokaa sekä myös opastusta siitä, mikä käy juuri minun koiralleni.
Supermarketit vaativat todella paljon resursseja, sillä yksi ihminen ei voi selviytyä niin suuresta määrästä erilaisia myyntiartikkeleita. Erikoisliike taas pärjää pienemmällä työmäärällä, sillä sen ei tarvitse hallita niin suurta määrää myyntiartikkeleita.

 

Kävijämäärät eivät luonnollisestikaan räjähdä automaattisesti kattoon ensimmäisen artikkelin julkaisemisesta, vaan siihen tarvitaan kovasti työtä. Blogia täytyy promotoida siinä missä mitä tahansa yritystä tai tuotetta ja kasvattaa lukijoiden määrää jatkuvasti. Samoin kuin muussa markkinoinnissa, tulee kohderyhmä miettiä ja siihen täytyy tutustua huolella, jotta tietää, mitä he haluavat lukea ja mihin ongelmiin he haluavat ratkaisuja. Blogia ei valitettavasti voi ansaintamielessä kirjoittaa vain jakamalla omia ajatuksia asioista.

 

Blogeille on saatavilla monenlaisia alustoja, ilmaisia ja maksullisia. Käytännössä ilmainen ei ole vaihtoehto, jos blogilla aikoo ansaita rahaa. On melkeinpä välttämätöntä, että blogilla on oma domain, eli verkkotunnus, esim. Desainaajan domain on desainaaja.fi.
Käytännössä ylivoimaisesti suosituin ja käytetyin alusta on WordPress. Se on niin monipuolinen ja helppokäyttöinen, sillä se on alunperin kehitetty blogialustaksi. Siitä sen käyttö on levinnyt myös muunlaisiin sivustoihin.
WordPressin ulkoasua voidaan muokata loputtomasti ja siihen on saatavilla vaikka minkälaisia lisäosia, joilla muokata blogista juuri omaan käyttöön toimivan.

Yleensä kannattaa lähteä liikkeelle siitä, että suunnittelee mistä aihepiiristä haluaa kirjoittaa, kartoittaa mahdollinen lukijakunta ja miettiä, että miten tuo lukijakunta voi tuottaa, toisinsanoen, mikä tuottava malli sopii parhaiten juuri tälle lukijakunnalle.

Haaveiletko Blogista?

 

Desainaaja auttaa!

WordPress blogin suunnittelu ja asennus
alk. 270 € + alv 24 %

 

Ota yhteyttä

puh. 0505274242
sähköposti pia.forsman@desainaaja.fi
tai lähetä viesti sivun alla löytyvällä yhteydenottolomakkeella, niin mietitään juuri sinulle sopiva ratkaisu!

Mieti mm. näitä asioita perustaessasi blogia.

  • Mikä on blogin aihepiiri?
  • Ketkä blogia tulevat lukemaan?
  • Mille alustalle blogia aletaan kirjoittamaan?
  • Kuinka paljon aikaa olen valmis laittamaan blogin ylläpitoon viikoittain?
  • Kuinka paljon rahaa haluan saada blogista?
  • Millä tavalla blogi tuottaa rahaa?

Blogi

Olisipa ihanaa olla verkkokauppias

Moni haaveilee verkkokauppiaan urasta ja siitä, että voi tehdä töitä rakastamallaan alalla olemalla itse omana pomona. Minulla on hyviä ja huonoja uutisia. Hyvät uutiset ovat, että verkkokauppa on helposti ja suhteellisen edullisesti toteutettu, tarvitsee vain hankkia...

Miten saan rahaa bloggaamalla?

Moni haaveilee passiivisesta tulosta kirjoittamalla pari artikkelia silloin tällöin blogiin. Olisihan se todella huikeaa, jos sillä tavalla voisi helposti ja yksinkertaisesti saada rahaa. Kukapa meistä tekisi enää niin sanottuja normaaleja töitä, jos kotoa käsin voisi...

Minkälaisia kuvia ja muuta materiaaleja voin ladata netistä ja julkaista omilla kotisivuillani?

Kun internetistä tuli -90 ja 2000-lukujen taitteessa yhä suositumpi, koettiin ikävä ilmiö, kun yhtäkkiä kaikki digitaalinen informaatio tuli kaikkien saataville ja tilannetta käytettiin hyväksi varastamalla ja jakelemalla laittomasti toisten ihmisten omaisuutta tai...

Lähetä tarjouspyyntö tai ota muuten yhteyttä!

7 + 2 =

Yhteystiedot

Desainaaja
Pia Forsman
Puh: 0505274242
Sähköposti: pia.forsman@desainaaja.fi